Alla inlägg den 16 augusti 2009

Av Marie Grinde - 16 augusti 2009 19:44

Kärlek är känslor o är en underbar upplevelse o man blir varm i hela kroppen.

Romantisk kärlek ses som en djup känsla av intensiv och känslig attraktion, delad i ett passionerat, intimt och ofta sexuellt förhållande. Kärlek är många saker. Sex är kärlek på ett lite mer intimt sätt. Kärlek kan också ses som platonisk kärlek, religiös kärlek,familjekärlek o kärlek vid första ögonkastet.


Men för många innebär kärlek det de känner för en annan person. För en del pirrar det i hela kroppen bara de tänker på personen de är kär i, några blir konstant rusiga och varma, vissa blir mest nervösa och kallsvettas medan andra blir energiska. En del känner en stilla känsla i magen eller bröstet, vissa kan inte sluta tänka på personen i fråga medan andra känner allt detta på en gång.


Jag skulle våga påstå att de flesta inte vet vad kärlek är. Det blandas jämt och ständigt i hop med beroende, som ju faktiskt är den största kärleksdödaren av dom alla.


Man hör ofta hur förälskade människor beskriver det som att vara hel tillsammans med personen. Det stämmer, personen i fråga känner sig faktiskt hel. Det kan låta vackert, men det tycker jag verkligen inte det är. Så länge personen behöver den andre för att må bra så finns där ett beroende. Hon är då inte förälskad i personen, utan i det personen ger henne.


Resultatet av detta blir att det i framtiden kommer uppstå problem, svartsjuka framför allt. Hon är så pass rädd att hon skall förlora det hon får av honom, att hon blir djupt sårad, eller direkt arg, om han skulle ge någon annan person sin uppmärksamhet. Hon går med illusionen att kärlek är en bristvara som kan ta slut.

Ett annat resultat förekommer ofta att den ene kräver mer än den andre orkar ge. Bråk uppstår! Hon känner sig inte älskad eftersom hon inte får det hon vill av honom, och han känner sig inte älskad eftersom han får krav på sig. Båda blir missnöjda.


Det dom i detta fall inte förstår, är att man inte bör kräva saker av den andre, utan att fokusera på att ge. Ge till den andre, inte för att hon behöver det, utan för att du helt enkelt vill. Samtliga behov bör tas bort, först då kan sann kärlek existera.


Notera: att jag använde han och hon i texten var för att underlätta skrivandet, jag lägger ingen värdering på könsroller. Jag säger detta för att ingen ska tro att jag menar på att kvinnor kräver och män får stå ut med det.



 

Av Marie Grinde - 16 augusti 2009 16:36

Hösten börjar närmar sig det är Den tiden på året när träden byter färg, våra skogar blir till hav av färger o det sprakar verkligen. Stora högar av färgglada löv ligger på marken eller så blåser dom i små virvelvindar o leker. Och snart täcks marken av ren ny snö.


Det är fler saker som vi förknippar med hösten, Skolan startar, Semestern börjar gå mot sitt slut, Mörkare tider, Dagarna blir kortare, Sköna skogspromenader, Nystart på tv-serierna som haft sommar uppehåll, Surströmmingsfest, Kräftskiva, Vardagliga rutiner återgå till "vanliga", Temeraturen sjunker utomhus, Fåglarna drar söderut o det blir mer regn o rusk med stora o små vattenpölar.

Nu kommer den tiden då Vi tänder ljus eller brasa o kurar ihop oss vid tv o bara myser under en filt med raggsockor o myskläder på med en varm kopp choklad till hands elller ett glas rött vin ;)


Hösten kan vara ljuvligt skön med lagom varm sol o frisk luft som gjord för utflykter i skog o mark. Kalla morgnar o nästan sommarvarmt på eftermiddagen men oxå mycket regn o blåst.


Alla årstider har sina speciella tillfällen.


Av Marie Grinde - 16 augusti 2009 11:23

I fredags kom du o hämtade mig här i stan o sedan åkte vi hem till dig i Vigge o gjorde lite mat med vin o bara myste framför en film o hade det trevligt. Lördagen blev det en liten promenad,fika o sen mys framför en film innan hemgång. Det var kul att träffa dig igen o jag hade det trevligt :)


Jag vill fortsätta men vill du?


Jobbigt allt blev nu men tack för att du berättade det nu iallafall,bättre nu än sen. Man kan ju alltid hoppas på att det vänder på sig igen ;)


Glad men ändå inte..Vart försvann mitt riktiga leende? Trodde den skulle vara kvar ett bra tag till iallafall.. Vill ha tillbaks den..Hellre glad än sur o tvär.


När man tror något om nånting,det kan vara vad som helst så blir det bara så fel..suck.. Allt känns så meningslöst ibland..


Hösten närmar sig,mörkare o kallare tider o löven faller. Det är då man ska kura ihop sig under en varm filt med trevligt sällskap framför en bra film med lite levande ljus o lite vin till hands o bara mysa o ha trevligt.


Har jag kommit in i perioden igen?


Hatar söndagar,vad ska man göra?


Åhh vad irriterad o rastlös jag blev nu,lika bra att sluta här innan alla grodor hoppar ur munnen på mig...




Ovido - Quiz & Flashcards