Alla inlägg under september 2009

Av Marie Grinde - 17 september 2009 17:02

Ärlighet är en personlig egenskap. En ärlig person är en person med en stark benägenhet att berätta sanningen.


Alla vill vi ha ärlighet här i livet men det är inte alltid lätt att vara ärlig och det blir svårare ju längre man dröjer med att vara det. Därför är det bättre att smida medan järnet är varmt. När järnet svalnar är det svårsmidet och gör definitivt ondare, och man kan såra någon fast man är ärlig från början.


Sanning och ärlighet är inte samma sak. En ärlig person behöver nödväntigtvis inte säga sanningen. Men en ärlig person ljuger inte medvetet och en ärlig person erkänner också om den inte vet. Och med tanke på att det sällan finns en absolut sanning tycker jag att ärlighet är viktigare att sträva efter en sanning.


Hur gör man när människor söker bekräftelse och man inte kan ge det om man samtidigt ska vara ärlig? Ska man ge avkall på sin ärlighet för att personen behöver bekräftelsen eller ska man vara ärlig även om det innebär att man kanske trycker ner en som behöver beröm och uppmuntran för att få bättre självförtroende och må bättre?

Ibland kan man kanske klara av det genom att plocka fram sin diplomatiska färdigheter eller slingra sig på andra andra sätt,men inte alltid.

Av Marie Grinde - 15 september 2009 20:18

Nu är man ledig i två dagar,men vad händer då?! Hmm..imorrn blir det att att övningköra iallafall för då är både bror o jag ledig,sedan ska vi förbi elgiganten o z-rondellen en sväng.


Idag efter jobbet var jag ute o gick nästan 2 timmar,härligt o svettigt blev det. Sen när jag kom hem så var det precis som att gå in i dimman,bror hade gjort mat o fläkten funkade tydligen inte så det blev rätt rökit här inne,precis som en tjock dimma. Sedan har jag varit ute o övningkört lite o idag gick det inte så bra,känns att det var ett tag sen man körde plus att bror lurade ut mig mitt i stan med mycket bilar o folk runt omkring o sedan ut på Frösön i branta backar o upp till utkikstornet o i den mest olycksdrabbadekorsningenen här i stan men man måste ju köra där ibland oxå,lika bra o ta det nu än sen.


Nästa vecka blir det jobb hela veckan för två arbetskompisar ska till turkiet o bara koppla av då,önskar det var jag istället som skulle åka =P


Det känns att det är höst nu,kalla mornar o kvällar o sedan varmt på dagen. Det lär väl inte stå på innan snön kommer,då blir det stugan,skoter o mys ;)


Ibland är det tur att man har varsin tv,så nu sitter jag här o kollar på idol plus att jag sitter här o skriver blogg medans bror är i andra rummet o kollar på något annat =P


Från bloggagratis till bloggplatsen,varför har dom bytt?


~NeRvÖs~LäNgTaR~FuNdErAr~SaKnAr~HoPpAs~






Av Marie Grinde - 14 september 2009 17:31

Solen o värmen är tillbaks men hur länge är frågan?


Grattis fasters charmtroll som fyllde 3 år i lördags :) 

Grattis Carro o Hasse till lilla Alma :)


11 september är ett datum alla minns,dels det som hände med world trade center o sedan det här med Anna Lind. Vad kommer hända här näst vid samma datum? Jag minns än idag vad jag gjorde den dagen jag fick reda på när flygplanen kom rakt in i trade center. Jag hade precis slutat skolan,så jag satt hos min kusin i Hede o chattade med en kompis på datan o hon sa att jag skulle ha på tv o kolla. Sen var det det som gick på tv hela dagen,kvällen o veckan o dagen efter hade vi tre tysta minuter i matsalen för alla som omkom där.


I år blev det en trevlig 11 september,umgås o mys på hotell med dig,bara vi två. En promenad vid vattnet under fredagen o bio på lördag,sommaren med Göran. Överraskad blev vi oxå då vi kom till rummet.

Längtar till nästa gång vi ses ;)


Vissa busschafförer kör precis som biltjuvar men jag är glad att jag fick betala för halv biljett på vägen hem =P Ser jag ut som barn ibland o vuxen andra dagen? Kanske beror på hur jag har håret o hur sminkad jag är,även vilken som kör bussen =P


Kort dag på jobbet idag o jag slapp stå i kassan =D Istället fick jag ta reda på alla varor som kom o sedan göra vitkål sallad o riva morötter med en maskin som var sönder,men det gick bra ändå,men ibland önskar jag att jag hade tre händer,iallafall vid just det tillfället. Lika kort dag imorrn o sedan är man ledig två dagar.


Har precis varit ute o gått i solen o nu blir det tvättstuga tre timmar o lite plugg.





Av Marie Grinde - 8 september 2009 17:46

http://www.youtube.com/watch?v=IEjbKPzNmnA&feature=related

 

She put him out like the burnin' end of a midnight cigarette

She broke his heart he spent his whole life tryin' to forget

We watched him drink his pain away a little at a time

But he never could get drunk enough to get her off his mind

Until the night

1st Chorus

He put that bottle to his head and pulled the trigger

And finally drank away her memory

Life is short but this time it was bigger

Than the strength he had to get up off his knees

We found him with his face down in the pillow

With a note that said I'll love her till I die

And when we buried him beneath the willow

The angels sang a whiskey lullaby

(Sing lullaby)

The rumors flew but nobody know how much she blamed herself

For years and years she tried to hide the whiskey on her breath

She finally drank her pain away a little at a time

But she never could get drunk enough to get him off her mind

Until the night

2nd Chorus

She put that bottle to her head and pulled the trigger

And finally drank away his memory

Life is short but this time it was bigger

Than the strength she had to get up off her knees

We found her with her face down in the pillow

Clinging to his picture for dear life

We laid her next to him beneath the willow

While the angels sang a whiskey lullaby

(Sing lullaby)

Av Marie Grinde - 7 september 2009 18:19

Då har man fått jobb o lägenhet på en o samma dag :) Så nu är det bara att se framemot flytten i november o då återvänder man till Sveg o kondis igen :) Samma lägenhetslänga som innan,men samma ingång vet jag inte men tredje våningen är det iallafall,väggivägg med Marielle kanske? =P

Då är det bara att inskaffa sig en soffa,bokhylla eller vanliga vägghyllor o vitrinskåp o såklart en kaffebryggare ;)


Nu är det inte många dagar kvar

Nu är det inte många veckor kvar

Nu är det inte långt kvar till flytten

o nästan allt är redan nervös o pirrigt på en o samma gång men är glad o hoppas på det bästa =P


Ikväll blir det pirates of the caribeen :)



Av Marie Grinde - 6 september 2009 19:57

Nu börjar det märkas att hösten är här,alla tv-serier börjar igen,så snart är det ensam mamma söker o på tisdag börjar idol igen :) Men när ska greys börja?


Igår kom jag på att baka,skulle ha en bakdag tänkte jag men det gick ju inte så bra,tror nästan att det var min otursdag igår men det var ju inte fredag den 13..hmm.. Först bakade jag en kladdkaka o då råkade jag tappa en bit av margarinet på golvet o på mina byxor o sen så stängde jag inte locket på vaniljsockret riktigt så då fick jag det över mig så jag blev lite vit =P

Sen gick jag o handlade ägg så jag kunde baka mer o jag som hade otur igår la drickan över äggen så några ägg blev omelett o sockerkakan blev inte alls godkänd för jag tog ut den för tidigt men alla bakdagar kan inte vara bra =P


Sen hade jag en sån fruktansvärd huvudvärk igår oxå,tror nästan det var migrän som spökade då..


Idag har jag gått igenom lite kläder som jag inte använder,blev lite grann men tror nästan det kan bli mer,men vågar ju inte slänga alla =P


Min bror är sugen på att åka på nyårskryssning men vi får se hur det blir med den saken,har inte riktigt råd då,måste spara en hel del pengar nu..





Av Marie Grinde - 4 september 2009 19:27

Nu har september månad kommit,ny vecka,ny dag o ny tid.


I veckan har jag jobbat,ringt lite samtal (kändes som om jag satt i telefon en hel kväll för någon dag sen), övningkört o då fick jag lära mig backa i korsning o mellan koner o vända på en väg men det gick väl rätt bra,annars har jag inte gjort så mycket mer.


Idag på jobbet så gick våran kassa sönder,precis då det var som mest att göra,kö ut ända till dörren men det var bara att hämta den gamla kassan o koppla in den o tur att att det gick fort säger jag bara..


Nu har Linda o Johan flyttat till Halmstad,dom flyttade idag men kom tillbaks till Sverige förra veckan :)


En vecka kvar :)


Undra om jag blir kvar här eller om jag kommer flytta tillbaks? Hoppas på svar snart.


Undra vad helgen har att erbjuda?




Ovido - Quiz & Flashcards